Εταίροι

FOODSTANDARD AE

Συντονιστής Φορέας

Η foodstandard είναι η κορυφαία ελληνική εταιρεία παροχής υπηρεσιών ποιότητας, οργάνωσης, marketing και σύνταξης µελετών τόσο στο χώρο των τροφίµων και των αγροτοδιατροφικών προϊόντων, όσο και στους εµπλεκόµενους φορείς στη διατροφική αλυσίδα. Από την ίδρυση της έως σήµερα, προσφέρει τις υπηρεσίες της σε ένα µεγάλο αριθµό επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό και τον ευρύτερο κλάδο των τροφίµων. Με τις ιδέες και τις εφαρµογές µας συµβάλλουµε ώστε οι πελάτες µας να αξιοποιούν ευκαιρίες, να καινοτοµούν και να παράγουν εξαιρετικά αποτελέσµατα.

FOODIAL I.K.E.

Συμμετέχοντας φορέας

Η foodial είναι μια εμπορική εταιρεία που διανέμει εξαιρετικής ποιότητας επιλεγμένα ελληνικά προϊόντα. Στόχος της είναι να μεταφέρει τις ελληνικές παραδοσιακές γεύσεις στην Ευρώπη, αναδεικνύοντας την Ελλάδα μέσα από τη ματιά της γαστρονομίας. Η foodial σήμερα δεν αρκείται απλώς στη διανομή των ελληνικών προϊόντων που επιλέγει να εκπροσωπήσει & να τοποθετήσει στις διεθνείς αγορές αλλά συμμετέχει σε όλο το φάσμα των προβλεπόμενων διαδικασιών, καθώς η γαστρονομική ταυτότητα κάθε τόπου διαμορφώνεται από παραμέτρους όπως η γεωφυσική θέση, το κλίμα, η εδαφική μορφολογία & οι φυσικοί πόροι της κάθε περιοχής.
Η εταιρεία αναζητά τοπικά προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας & διατροφικής αξίας αλλά και τους παραγωγούς τους σε ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο. Επιπλέον, καθώς η ποιότητα των προϊόντων αποτελεί βασικό μέλημα της foodial, αναλαμβάνει την παρακολούθηση και έλεγχο της παραγωγής “από το χωράφι στον καταναλωτή” διασφαλίζοντας ότι τα προϊόντα που διανέμει ανταποκρίνονται στις γευστικές και διατροφικές ανάγκες των καταναλωτών αλλά και στις διεθνείς απαιτήσεις και στα πρότυπα ασφάλειας & ποιότητας. Για κάθε προϊόν η foodial σχεδιάζει το απαραίτητο μείγμα marketing και branding συμβάλλοντας στη δημιουργία ανταγωνιστικής παρουσίας του στην αγορά ενώ παράλληλα δημιουργεί tailor made product portfolio ανάλογα με τις ανάγκες των πελατών της.

ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ

Υπεργολάβος

Κύριο αντικείμενο του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ είναι η ανάπτυξη και υποστήριξη δράσεων που αποσκοπούν στον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα της χώρας, τη βελτίωση των παραγωγικών διαδικασιών, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, την πιστοποίηση των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων & τροφίμων, την καθιέρωση και πιστοποίηση ορθών γεωργικών πρακτικών και τους ελέγχους στην αλυσίδα παραγωγής-διακίνησης του γάλακτος και κρέατος στη χώρα. Παράλληλα, βασική αποστολή του Οργανισμού είναι η επιστημονική και τεχνική υποστήριξη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων στον σχεδιασμό και την υποστήριξη της εφαρμογής της πολιτικής του στο πλαίσιο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής, καθώς και στη διαμόρφωση θέσεων στα θέματα που εξετάζονται στο Συμβούλιο και στα λοιπά αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εργαστήριο Φυσιολογίας Θρέψεως & Διατροφής

Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Υπεργολάβος

Στόχος του Εργαστηρίου είναι η παραγωγή επιστημονικής γνώσης μέσω της έρευνας, η διδασκαλία των γνωστικών πεδίων της διατροφής σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, και η εφαρμογή των γνώσεων και μεταφορά τεχνολογίας στην πράξη σε κάθε επίπεδο. Έτσι, οι απόφοιτοι, μπορούν να παρέχουν εξειδικευμένες συμβουλές και υπηρεσίες σε θέματα διατροφής ή πολιτικής επί της διατροφής που έχουν σχέση με τη βελτίωση των αποδόσεων των ζώων, τη διατήρηση της καλής υγείας και παραγωγικότητας, τη χημική σύσταση, την ποιότητα των κτηνοτροφικών προϊόντων (γάλα, κρέας, αυγά) και την διασφάλιση της υγείας του καταναλωτή.
Κύριος σκοπός του Εργαστηρίου Φυσιολογίας Θρέψεως & Διατροφής είναι η προαγωγή της επιστημονικής γνώσης σε θέματα θρέψης των ζωικών οργανισμών, που υλοποιείται με:

  • Παραγωγή βασικής επιστημονικής γνώσης μέσω της έρευνας,
  • Εφαρμογή των γνώσεων για τη διατροφή και μεταφορά της τεχνολογίας επεξεργασίας των τροφών στην πράξη σε κάθε επίπεδο,
  • Παροχή συμβουλών σε θέματα διατροφής ή πολιτικής επί της διατροφής που έχουν σχέση με τη χημική σύσταση, την ποιότητα των κτηνοτροφικών προϊόντων (γάλα, κρέας, αυγά) και τη διασφάλιση της υγείας του καταναλωτή.
  • Προώθηση και διάδοση της εφαρμοσμένης επιστημονικής γνώσης σε θέματα θρέψης και διατροφής των εκτρεφόμενων χερσαίων και υδρόβιων οργανισμών όπως τα μηρυκαστικά (αγελάδες, πρόβατα, αίγες), τα φυτοφάγα μονογαστρικά (μόνοπλα, κόνικλοι), τα παμφάγα μονογαστρικά (χοίροι, πτηνά) και άλλα, με στόχο την αριστοποίηση της παραγωγής τροφίμων κατάλληλων για την προαγωγή της θρέψης και της υγείας του ανθρώπου,
  • Εκπαίδευση κάθε εμπλεκόμενου, άμεσα ή έμμεσα, με τη διατροφή σε θέματα θεωρητικά και εφαρμοσμένα (γενικά ή ειδικά),
  • Διδασκαλία των γνωστικών αντικειμένων που σχετίζονται με τη διατροφή στους φοιτητές του Γ.Π.Α. προπτυχιακού και μεταπτυχιακού επιπέδου
Skip to content